sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Barefoot London- satulan mallailua

Barefoot London

Miten voikin yhden yksinkertaisen asian tekemiseen saada menemään monta viikkoa?


Haaveilin pitkään (koko kesän) Barefootin satulasta ja vihdoin ostinkin käytettynä Barefootin Londonin. Satulan sovitus on edennyt suunnilleen seuraavin etanan askelein:

Tässä vaiheessa vielä kärsivällinen satulamalli
  • Ensin  piti löytää aikaa, että ehtisin arvioimaan mikä voisi olla tuon satulan kanssa oikean mittainen kouluvyö. 
  • Sitten piti löytää aikaa, että ehtisin kauppaan ostamaan kouluvyön.
  • Ostinkin oikein komean vyön, jonka ajattelin kestävän seuraavat vähintään 20 vuotta; ergonomisesti muotoillun leveän, pehmustetun, paineen tasaavan nahkavyön kuminauhajoustoilla.
  • Seuraavaksi odotin, että ehdin tallilla sitä koittamaan - no, vyö oli liian pitkä.
  • Taas odottamaan sopivaa shoppailupäivää vyön vaihtoon.
  • Sain vaihdettua vyön materiaaliltaan ehkä hieman huonompaan, mutta ihan kivaan lyhyempään kouluvyöhön, jossa oli kuitenkin sama muotoilu ja kuminauhajoustot (ilman paineentasausta).
  • Joskus monen päivän päästä totesin vyön sopivan mittaiseksi, mutta en ehtinyt sen enempää satulaa sovittaa.
  • Seuraavaksi mallailtiin satulaa kunnolla Skinnyn selkään. Ei se oikeen sopinut, vähän mietin onko liian pitkä, tai sitten se istui lavan päällä liian edessä.  Toppaus vaati jokatapauksessa säätöä, sitten voisi harkita kokeilua ja antaa satulalle sopivuustuomion. 
  • No, eipä ollut aavistustakaan, mistä keksisin erikoishuopaan täytettä ja kauhistelin jotain yli 50€uron (KAPPALE??!) geeli-etuosankorottajaa nettikaupasta. 
  • Onneksi BF:ää myyvä kauppias tiesi vinkata, että ihan tavallista vaahtomuovia voisi lisätä huovan sisään. 
  • Nyt olemme siinä pisteessä, että vaahtomuovi ja sakset ja huopa on meillä kotona varastossa odottamassa sitä hetkeä kun ehdin saksia eri muotoisia täytteitä ja sovittelemaan niitä huovan sisään niin, etteivät ne paina -kun sitä en ikinä ehdi tallilla kuitenkaan tehdä. Seuraava askel olisi sitten kokeilla näitä kotona leikattuja paloja kotona käytäntöön..

Kokeilin tilan omistajan lampaankarvasatulaa tässä oman satulan sovitusprojektin ohessa ja se tuntui aivan loistavalta. Voi olla, että BF vaihtuu vielä lampaankarvaan, jos ja kun satulalle tulisi käyttöä.

Satulassa on etukaari kahvamainen, josta saa kiinni

Nyt kun meillä ei siis edelleenkään ole satulaa käytössä, niin hankin itselleni turvaliivin (kun tulen ilman satulaa kuitenkin alas ennemmin tai myöhemmin). Turvaliivi on elämäni ensimmäinen, tuntuma siitä on aika painava ja panssarimainen. Malli oli Airowear, heh, ei kyllä toi "Airo" (Aero?) kuvaa ollenkaan tuota painavaa panssaria. Varmaan tuohon tuntumaan tottuu ja talvella lämmittänee myös mukavasti kun ei mene kylmä tuuli läpi luihin ja ytimiin.

9 kommenttia:

  1. Sitä satulattomuutta on liikkeellä. :D Oliko lampaankarvasatula sellainen Christ-merkkinen vai joku muu? Minulla on yksi Christin malleista ja se on aivan super! Tilasin sen Englannista, sieltä löytyi parempi malli mitä Suomesta silloin sai ja hyvään hintaan.

    Pisteet sinulle turvaliivin hankkimisesta! Itse ilmeisesti odotan päivää, että tipun ensimmäisen kerran ja satutan itseni. 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule kun minä mietin jo paukkuliiviä -että minkä arvoinen se oma selkäranka tai niskaranka onkaan -olettaen että se sen pelastaisi... jos ois satula, johon sen kiinnittää ;). Mutta alkuun nyt tuo, pelastaa varmaan jo aika paljon, kunhan sitä vaan käyttää.

      Lampaankarva oli Christ (Vainikan aitalta). Millä tavalla se tilaamasi malli oli parempi? Välillä löytyy tuolta selkärangasta niin kovia kohtia, että vois olla kivempi molemmille pistää siihen väliin tuommoinen ;). Toisaalta olen tyytyväinen tähän varusteettomaan tilaan, huomaan, että vielä etsin tässä samalla sitä omaa hevostelutapaa. Esim. stübbenin ruskeat unelmasuitset on ostettu... mutta hetkonen.. haluanko pistää niitä kuolaimia sinne suuhun? Tuo nyt menee taas ohi tästä satula-asiasta :). Satulatta menee meidän tekemiset toistaiseksi aivan hyvin :).

      Poista
  2. Lampaankarva on plus-malli, eli siihen on lisätty padit selkärangan molemmin puolin. Hieman selkäystävällisempi hevoselle siis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau :D! Meillekin sellanen ;)! Liekö löytyy vielä joltain ulkolaisilta sivuilta? (löytyy varmaan jahka rupean googlettamaan).

      Poista
    2. Löytyy! Laitoin meilillä linkin tulemaan. :)

      Poista
    3. Alan sitten seuraavaksi haaveilla ja kaavailla tuollaista ;)

      Poista
  3. Eksyin taas tänne teidän ihanaan blogiin! Ihmettelin, kun ei vieläkään näy ilmoituksia uusista postauksista - vaan enhän ollut edes lukijaksi liittynyt! :-D Nyt peukut pystyyn, että seuraavasta postauksesta tulee vinkkiä bloggeriin...

    Minä haaveilin Nestorille Barefootin rungotonta silloin, kun sille omaa satulaa alettiin etsiskellä. Vienalla on Freeform, mutta se ei erittäin suorana ja jämäkkänä istunut Nestan selkään ollenkaan, lisäksi olematon säkätila ei oikein sovi yhteen isohkon sään kanssa. Barefooteista ihastuin etenkin Lexingtoniin ja olikohan se Arizona, se hienoman näköinen länkkäriversio. Päädyttiin kuitenkin sitten Trekkerin joustorunkoiseen ja jälkeenpäin on menosesti tullut harmiteltua. Hieno ja kohtalaisen arvokaskin satula nyt nököttää lähes uudenkarheana tallissa, kun ei oikein olla sujut sen kanssa vieläkään. Nestorin selkään se kyllä passaa hyvin, mutta edelleenkään (ja tällä ratsastelutahdilla tuskin koskaan) en ole tottunut siihen kumipalloefektiin, huoh...

    Nestalla oli lenkkaritkin käytössä, mutta kavion jatkuvan muuttumisen takia olisi pitänyt olla koko ajan ostamassa uudet, eri kokoiset tai erimalliset lenkkarit alle, keväällä ostetut bootsit jäivät kesäksi jo liian suuriksi, vaikka laitoin sisälle sentin kumipohjallisenkin. Tosin suurin syy bootsien sopimattomuuteen on Nestorin kavionmalli, kapeat ja kannattomat kaviot eivät taida sopia mihinkään lenkkareihin...

    No, mieli ehtii onneksi muuttua vielä moneen kertaan, nyt lenkkeillää rautakengillä ja se on ainakin ihanan helppoa. Silti takaraivossa kolkuttelee se parempi vaihtoehto, mutta näillä mennään. :-D

    Kauhea vuodatus, kun kerrankin pääsi jakamaan kokemuksia selvästi samanhenkisen hevosenomistajan kanssa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://kavioillakoparoilla.blogspot.fi/2012/09/haaste-ja-yleista-pohdintaa-blogista.html

      Laitoin tollaisen haasteenkin nyt sitten tulemaan. :-)

      Poista
    2. Oikeastaan yksi syy pitää tätä blogia on juuri kontaktit samanhenkisiin hevosenomistajiin ;), joten tämänkaltaiset "vuodatukset" jollaiseksi itse ihanaa kommenttiasi kutsuit, ovat varsin tervetulleita.

      Joo, voi taivas, minä oon nyt huomannut tuon saman että niitä bootsejahan täytyy olla ostamassa kavion kehityksen mukaan. Huhhuijaa! Varmaan Vainikan aitalta katselit silloin noita bootseja, siellä tuntuu olevan malleja joka lähtöön. Kyllä oon muutaman kerran miettinyt miten paljon aikaa ja vaivaa säästyis kun löis rautakengät kiinni, siinä olis ja pysyis -toivottavasti tämä maksaa vaivan. Ja eihän me olla ees kunnolla vielä alussa, ties jos eka kengitys odottaa jo nurkan takana. Mitenhän se ensimmäinen talvikin menee..

      Ihastuitko Lexingtoniin netin perusteella vai kokeilun? Sehän oli mulla kanssa "unelmasatula", kun unelmoin netissä satuloista, mut sit sattu sopivasti myyntiin tuo London. Ja nyt olen sitä topannut ja aika hyvään istuvuuteen pääsi jo, lisää vaatii säätöä ja ehkä kapeamman etukaaren. Onneksi en ostanut uutena, harmittais aika paljon kun ovat niin arvokkaita.

      Trekker on toinen unelmasatula-merkki. Mutta iik, tuosta pomppuefektistä olen minäkin kuullut eikä kyllä meikäläinenkään etenkään tämän hevosen askellajeissa pysy jos yhtää enempi pompottaa. Minkäslainen se olikaan tarkemmin (hei mä muistankin sun blogissa sitä joskus ihailleeni)... ei se joutais kokeiluun tänne ;)..?

      Hahaa, toivottavasti blogger hoitaa hommansa jatkossa ;).

      Ja vielä lopuksi: EIKÄ :D! IHANA! Voi miten ilahduin tuosta Post-it lappu-haasteesta <3 Kiitos! Katsoin että sitä kautta oli näköjään useampi kymmenen (!!) ihmistä käynyt kurkkaamassa meitin etusivun :D, hih, ihan hauskaa :).

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.