keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Uudet ihanat suitset

Bongasin jo ajat sitten Markus Holstilta ihanat portugalilaiset suitset ja kirjoittelin suitsiunelmista postauksenkin viime vuoden heinäkuussa. Aiemminhan minua ovat kiehtoneet mahdollisimman sirot ja yksinkertaiset suitset. Semmoiset meiltä löytyvätkin ja jotenkin rupesi mieleni tekemään vähän koristeellisempia suitsia. Sitäpaitsi uusien suitsien osto olisi täysin perusteltua, sillä olisi niin paljon kivempi, kun ei tarvitsisi vaihtaa lg;tä ja s-hackamorea samoihin suitsiin sen mukaan ratsastaako kentällä vai maastossa.


Pitkällisen pohtimisen ja haaveilun jälkeen syntyi suunnitelma. Olisin tietysti ostanut nuo suitset valmiina jos niistä olisi ollut kuolaimeton malli. Sitten keksin, että voisin teettää suitset. Teetättämisen mahdollisuus oli jäänyt kytemään mieleeni jo vuonna 2012, kun luin Lassen saaneen teetetyt sidepullit. Tuumasta ryhdyin vihdoin toimeen.

Kun otetaan vähän inspiraatiota näistä suitsista...

...ja lisätään vähän kultaisia strasseja...

... sekä taitava suitsientekijä Saranialta...
(c) Sarania
... syntyy huippuihanat näyttävät suitset, aivan kuin suoraan omista suitsiunelmista!

Tässä melkein valmiit suitset, turpaosaan lisättiin vielä samanlainen pehmuste kuin niskassa. Niskaosa on ergonomisesti muotoiltu, kiitos Anniina tästä vinkistä! Nahka on ihanan hyvälaatuista ja pehmeää ja hintaluokka pysyi teetettynäkin samassa kuin Stübbenin suitsissa.
Tässä vielä vierekkäin inspiraatiot ja lopputulos.

Pääsen huomenna sovittamaan suitsia Skinille. Peukut pystyyn että sopii. Vaikka nuo on mittojen mukaan tehdyt niin minun on tosi vaikea arvioida niiden asettumista päähän ilman hevosta.

Ps. Minun koneesta on hajoamassa v-kirjain. Jos bongaatte puuttuvia v-kirjaimia teksteistä niin saapi huomauttaa!

26 kommenttia:

  1. Ooh upeat! Mä olen kans samoja suitsia Holstilta kuolannut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin noita ruskea-kultaisia? Ne on kyllä ihanat. Harmi vaan nahan laatu oli pettymys kun ostin turparemmin Holstin nettikaupasta :(, niin en sitten rohjennut tilaamaan noita suitsia. Ja kuolaimettomaan käyttöön nuo ei ois oikeen sopineetkaan sitten, mutta kuolainsuitsiksi ois passanneet. Inhoon meijän halpis ajo-suitsia, ne on niin hirveet koppurat. Stübbenit ja nää on ihanan pehmeet.

      Poista
    2. Juuri niitä, meidän varusteisiin nuo kullan väriset koristeet vain ei sovi, täytyisi olla hopeat :D aijjaa! No hyvä tietää, oon nimittäin miettinyt jos ostaisin joskus sieltä sen turparemmin..

      Poista
    3. Turpaosa oli vähän laadukkaampi, vaikka leukaosa oli pettymys. Mutta nuo on niin edukkaita että kyllä ne ihan hintaansa vastaa :)

      Poista
  2. Oih ja voih, nyt taidan tietää mitä Koo saa 20-vuotislahjakseen jos vielä vuoden porskuttaa... Ihanat suitset, toivottavasti istuvat kuten kuuluukin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ihana :D. Niin ja hui kauhee, Skini ja Koohan on saman ikäisiä. Täyttääkö Skinikin vuoden päästä 20 O_o, apua!

      Poista
  3. Tosi kauniit ja ihanan uniikit suitset! :) Heti alkoi päässä raksuttaa millaiset unelmien suitset minä haluaisin teettää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, ei kun vaan "vahinko" kiertämään ja suunnittelemaan ;)

      Poista
  4. Ihastelinkin noita jo Saranian fb-sivulla, enpä arvannutkaan että tänne ne päätyivät! Toivottavasti sopivat hyvin, vaikka nuo onkin niin kauniit, että kelpais ihan koristeeksikin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no kyllä noita vois tosiaan ihan vaan hypistelläkin :D. En malta odottaa että pääsen sovittamaan.

      Poista
  5. Jestas WAU!! Uskonattoman hienot!!! Uskallanko kysyä mitä maksoivat?

    Kiitti vaan, nyt on mullakin suitsikuume :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Et uskalla. Tai uskallat, mutta et julkisesti *fb-viesti*

      Ole hyvä, kuten sanoin niin "paha" vaan kiertämään ja sano sitten Saranialle multa terveisiä kun tilaat omia ;), hih.

      Poista
  6. Ihastelin näitä kanssa jo Saranian FB-sivuilla, Niina on kyllä taitava :) Minullakin on "alustavassa varauksessa" suunnitelma vastaavilla ominaisuuksilla varustetuista, PS of Swedenin hackamore-suitsista inspiraation saaneista kuolaimettomista, jotka Sarania saa toteuttaa jahka mulla on niille käyttäjä joskus taas..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viestisi tuli kahdesti, poistin toisen :).

      Oi, ihanalta kuulostaa. Olisi tosi kiva nähdä ne, jos ne jossain vaiheessa toteutetaan :). Sarania taikoo kyllä nahasta ihmeitä <3

      Poista
    2. Ärh, jostain syystä aina kun kommentoin puhelimella, se tuplaa ne (eikä tietenkään sillä hetkellä näytä kuin yhden kommentin).. Tulee ainakin asia selväksi :D

      Poista
  7. Mullakin on syttynyt ihan kamala varustekuume, mutta tuntuu typerältä ostaa kalliita varusteita hevoselle, joka ei ole oma. Vaikka toisaalta käyn tallilla niin paljon, että huonot varusteet alkaa oikeasti ärsyttää. Ja tietenkin laadukkaat tavarat säilyis sitten sille tulevalle omalle... Nahkainen akateeminen kapsoni olisi kiva, samoin sidepullit tai LG, paremmat suitset, sopivammat kuolaimet, koulusatula... Tuon hevosen puoliylläpito täällä pääkaupunkiseudulla vie jo mun opiskelijabudjetista niin ison loven että pakko yrittää hillitä itseni ja tyytyä vaan listaamaan, mitä kaikkea ihanaa hankin sitten joskus. :D

    Tuollaiset koristeellisemmat suitset ei aivan ole mun makuun, mutta noi Stübbenit sen sijaan, AH! Haaveilu jatkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostat sitä mukaa kun pystyt jos pystyy :). Stübbenit on <3, niissä laatu on omaa luokkaansa. Vaikka en oo (luojan kiitos) päässytkään hypistelemään muita laatusuitsia, että millanen tuntuma niissä ois.
      Jännä että mäkään en syttynyt aiemmin koristeellisille suitsille, niin se maku muuttuu :D. Ja samoin väri! Nää on vaaleen ruskeet, ku aiemmin en tienny mitään kauniimpaa kuin tummanruskeat.

      Poista
  8. Vau miten upeat! Tuollaiset suitset kun löisi päähän sille mun uudelle barokkityypin lipizzaratsulle niin olisi kyllä mahtava ilmestys ;) Meillä on Speedyllä myös muotoiltu niskahihna ja en vaihda siitä enää koskaan pois, aivan mahtava. Poninkin niskahihna saa reissun suutarille ja leikataan korvien kohdalle koloset niin molemmilla on sitten hyvin korville tilaa antavat niskahihnat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin, kimolle vois sopii vaikka mustat tuommoset <3. Saapa nähdä miltä tää muotoiltu niskahihna sitten vaikuttaa hevosella. Micklemeissäkin on vähän muotoilua ja ne on ihan kivat :)

      Poista
  9. Mä kuolaan meidän urcolle tollasia portugalilaistyylisiä barokkisuitsia 8D upeita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barokkihevonen tarvii ehdottomasti tyylisensä suitset! Urcolle sopis varmaan ruskee hyvin ku on ruunikko :)

      Poista
  10. Mitä Skini heinän lisäksi syö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Skini syö kivennäistä (minesyl), ja lisäksi eri lisiksiä; kuminasiemenöljyä, omegaöljyä (pellavasta puristettua), cartivet completea, myoplastia (aminohappoja) sekä biotiinilisää kavioille ja seleeniä kun se on todettu verikokeissa matalaksi. Sitten on tietysti vuoden ajan mukaan vitamiinikuurit, valkosipulia syötän myös välillä kuureittain. Kaikki nuo lisikset sekoitan pieneen määrään, n. 3dl melassileikettä jotta hepo syöpi ne.

      Koska kysymys ei sinällään liity postauksen aiheeseen niin minua kiinnostaa mistä kysymys tuli mieleesi :)?

      Poista
  11. Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, ihan uteliaisuuttani vain kysyin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, sepä selvittää asiaa, ihmettelin vain että mistä moinen aatos :). Lämpimästi tervetuloa kuulolle!

      Poista

Hei Sinä! Saan jokaisesta kommentista ilmoituksen sähköpostiin (bessie5@hotmail.com). Pyrin vastaamaan kommentteihin yhä, Skinin poismenonkin jälkeen, sillä olen saanut palautetta, että vanhoissakin postauksissa voi olla jollekin ajankohtaista tietoa.